TREILER

Το παρόν Ιστολόγιο έχει σκοπό να περισώσει & να προβάλλει τη ρουμελιώτικη ιστοριολαογραφία -

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Η ιστορικότητα του Αχιλλέα

Η ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΙΚΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ
[του Τάκη Ευθυμίου]
Είναι πλέον, σήμερα, βέβαιο ότι ο ομηρικός ήρωας Αχιλλέας ανήκει στη λαμπερή προϊστορία των Ελλήνων και όχι στην ομιχλώδη μυθολογία. Αυτό πιστοποιήθηκε ύστερα από την ανακάλυψη της Τροίας, των Μυκηνών, της Τίρυνθας, της Πύλου, του Βαφειού, του Ανακτορικού τάφου Μενελάου-Ελένης στο χωριό Πελλάνα Σπάρτης(Λακεδαίμων), της Ιωλκού και τόσων άλλων μυκηναϊκών κέντρων.

Επίσης, πρόσφατα ανακαλύφθηκαν στα παράλια της Τροίας τάφοι νεκρών στρατιωτών με μυκηναϊκό οπλισμό, που οι επιστήμονες αποφάνθηκαν ότι ανήκαν στους Αχαιούς πολεμιστές που πολιόρκησαν την Τροία.

Είναι κρίμα πια με τόσα στοιχεία που ήρθαν στο φως, επιστήμονες ν' αμφισβητούν την ιστορικότητα του τρωικού πολέμου και του προσώπου του Αχιλλέα. Αποτελούν άρνηση & τροχοπέδη για περαιτέρω έρευνα.

Υ.Γ. Τώρα που το θέμα της Αμφίπολης προξένησε, δικαιολογημένα άλλωστε,   το παγκόσμιο ενδιαφέρον είναι ευκαιρία εμείς οι Έλληνες να επαναπροσδιορίσουμε τη χαλαρή μας σχέση  προς  τους αρχαιολογικούς μας θησαυρούς που ανήκουν δικαιωματικά σε όλους μας. Τόσο χρόνια που εμείς προβάλλαμε και τονίζαμε αυτά τα θέματα κοντέψαμε να γίνουμε γραφικοί! Δεν πειράζει. Ποτέ δεν είναι αργά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: